sobota 27. června 2009

Téměř dokonalá bouře

Tak, poslední dobou mám nabitý program. Ne tím, že bych hýřila kulturou, ale snažím se nějak připravit na státnice. Včera jsme psali písemku, no snad to nějak dopadlo, v pondělí ústní kolo, bude show.
Včera jsem si dala mimo jiné i krásný oddych na demu na hvězdárně... tak parádní dlouho nebylo. Odpoledne to ještě vypadalo na ošklivé počasí, ale v devět jsem dojela na hvězdárnu a byl parádně vidět mladý měsíc. Na jihozápadě se navíc schylovalo k bouři. Kovadlina bouřkového mraku byla jak vystřižená z učebnic meteorologie.
Postupem času se na obloze odehrála vážně parádní podívaná. Měsíc se zanořil do bouřkového mraku a při tom chvíli vypadal, jak z hororového filmu. Z bouřky se stala jen blýskavice (tedy nehřmělo, poněvadž byla daleko), která co chvíli přízračně ozářila obzor. Zbytek nebe byl mezi tím krásně volný, takže se parádně pozorovalo. Do toho kdosi vypouštěl lampiony pro štěstí přímo z louky na Monteboo. Prostě na nebi se odehrávalo divadlo, jako už dlouho ne. To se demonstrovalo nakonec dvě hodiny. Prostě paráda. I lidi byli prima, takoví inteligentně zvídaví. Takových demonstrací víc :)

Žádné komentáře: